Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

Enclaveruitertjes met twee teams aan de start op de regionale teamkampioenschappen

hoi hoi 2

Enclaveruitertjes team I en II op de kampioenschappen in Schijndel

Algemeen
Zondag 12 maart: Oefencross
A.s. zondag is het zover. Dan organiseren we weer de oefencross met springparcours op het terrein van de familie Tuytelaars op het Groot Bedaf. Ruiters rijden een springparcours en vervolgens een cross-country. Deze activiteit is puur bedoeld als oefenwedstrijd/training. En hier maken de ruiters dan ook dankbaar gebruik van; zo komen ze goed beslagen ten ijs gedurende het komende eventingseizoen
De startlijsten zijn te vinden op www.startlijsten.nl. Vragen en inschrijvingen gaan via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en te genieten van deze veelzijdige tak van de paardensport. Wij hebben goed weer besteld en onze leden maken graag een hapje of een drankje voor u klaar. Publiek is welkom!
Tot zondag!

Wedstrijdnieuws

Regionale teamkampioenschappen, zondag 5 maart
Zondag 5 maart stonden de teamkampioenschappen op de agenda voor 8 ponyruiters van onze vereniging. We hebben twee viertallen kunnen samenstellen:
- Enclaveruiters I: Rosanne Antonissen, Fay Antonissen, Laure Jespers en Anna Jansen,
- Enclaveruiters II: Emma Segers, Guusje van Gorp, Britt Oomen, Janne Schellekens.

Hoe werken de teamkampioenschappen:

  • 4 ruiters rijden een viertalproef.
  • 2 ruiters rijden een dressuurproef (op eigen wedstrijdniveau)
  • 2 ruiters springen een parcours (ook op eigen niveau)

Tel dan alle uitslagen bij per team bij elkaar op en dan krijg je dus een wedstrijd met alle Brabantse verenigingen.

Voor alle ponyruiters ging de wekker rond 06.00 uur om op tijd te kunnen starten in Schijndel. Anna Jansen met Varona beet de spits af met haar individuele dressuurproef. Een nette proef gereden met hier en daar wat spanningsfouten. Daarna was het de beurt aan het viertal Enclaveruiters II, zij reden een nette proef. In het ochtendprogramma kwam ook nog Emma Segers van start met haar pony Sparklin Marble, ze reed ondanks wat schrikmomentjes van haar pony een hele mooie proef wat mooie punten opleverde.

In het middagprogramma verreden het viertal Enclaveruiters I, hun viertalproef, ze reden een proef met mooie onderdelen, met hier en daar wat spanningsfouten, maar deze zijn rustig en vakkundig opgelost. Daarna kwam Guusje van Gorp met haar pony Black Magic in de ring voor hun dressuurproef, ze reed een keurige proef voor haar team. Laure Jespers met haar pony Melantho’s Myla was degene die de individuele proef afsloot, ook zij reed een mooie proef.

Daarna waren de springruiters aan de beurt. Helaas was de springruiter Liz Oomen in de week voorafgaande aan deze wedstrijd geblesseerd geraakt, wij wensen Liz dan ook een goed herstel toe.  Maar nu moest er nog op zoek gegaan worden naar een vervanger. We hadden al Suze Elst geregeld voor dit team en ook haar zus Lieve Elst wilde graag meedoen met ons team. Suze sprong met haar pony Star een mooie foutloze ronde. Helaas kreeg Lieve haar pony Lady Janiche niet rond en dat resulteerde in 3 weigeringen en dus uitsluiting maar wat heeft ze haar best gedaan.

Voor Enclaveruiters team I, verscheen Fay Antonissen in het springparcours met haar pony Lady’s Dream, zij wist een mooie foutloze ronde weg te zetten. Ook haar zus Rosanne Antonissen verscheen met haar pony Kelvy voor dit team in de ring en zij wist net als haar zusje een mooie foutloze ronde te rijden.

Ondertussen hebben de meiden een leuke dag ervan gemaakt daar in Schijndel. Ze waren met hun pony’s bezig, samen gesnoept en spelletjes gespeeld, maar ook is natuurlijk iedereen aangemoedigd door elkaar! Wat leuk om te zien dat ze zo genoten hebben van deze dag!

Toen kwam het moment van de waarheid de prijsuitreiking zonder pony met alle teams samen in de grote rijhal van Manege Molenheide. Wat was het spannend voor de meiden van de 18 teams die meededen is team II, als 15de geëindigd met een totaal van 710,50 punten, team I, zat daar net boven en eindigde als 14de met een totaal van 713,50 punt. Alle teams werden naar voren geroepen en mochten plaats nemen op het podium en kregen een mooie rozet als aandenken aan deze mooie dag die in het teken stond van de teamsport!

Wij willen iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en een extra bedankje gaat uit naar Sanne Kielenstijn die de laatste drie maanden de ponyruiters getraind heeft in hun viertal en deze dag iedereen zo goed geholpen heeft!


Dressuurwedstrijd Werkendam, vrijdag 3 maart

Afgelopen weekend zijn er ook nog ruiters individueel gestart. Mieke Smolders en Jill Smit zijn op vrijdag 3 maart gestart in Werkendam bij de Selevia hoeve. Jill werd met It’s Magic 2e en 4e in de klasse ZZ-L. Mieke behaalde de 2e prijs in de eerste proef en werd 3e in de tweede proef met Hooverphonic in de klasse M2.

Dressuurwedstrijd Kaatsheuvel, zaterdag 4 maart
Op zaterdag 4 maart is Mieke Smolders nog eens gestart, deze keer in Kaatsheuvel. Hier wist ze met Hooverphonic beide M2 proeven te winnen met 190 en 194 punten.Volg ons ook via enclaveruiters.nl, Facebook en Instagram!