Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

week 32 ponykamp


Zoals elk jaar staat het kamp voor de jeugdleden van paardensportvereniging de Enclaveruiters in de tweede week van de Nederlandse zomervakantie gepland.
De locatie van dit jaar was dichtbij huis; we hebben namelijk de thuislocatie van Paardensportvereniging de Enclaveruiters omgetoverd tot het kampadres van 2022. Er is door elk groepje een dag verslag gemaakt. Dit is hieronder te lezen:

Maandag 1 augustus 2022:
Om 13:00 uur kwamen we aan op het kampadres. Wat was het een verrassing dat het dit jaar gewoon op het clubterrein was! Nadat de pony’s en hun spullen een plek hadden gekregen, hebben we onze eigen spullen een plekje gegeven. Toen dat klaar was hebben we ons eerste spel gespeeld: dierenmemory, superleuk maar het was toch nog best lastig. Daarna hebben we nog fijn met elkaar gekletst en gespeeld tot het eten. De oma van Anna had verse tomatensoep voor ons gekookt en dat ging er wel in met wat stokbrood en kruidenboter erbij. Daarna kregen we nog broodjes met knakworst. Daarna hebben we ons omgekleed voor de eerste buitenrit. Alle pony’s deden het super goed. We waren best laat klaar dus na de buitenrit hebben we meteen de pony’s klaargemaakt voor de nacht. En toen was het bedtijd! We hebben nog heel lang gepraat, gelachen en natuurlijk moest er ook nog tandpasta op de gezichten van de kinderen worden gesmeerd die al lagen te slapen.
Groetjes van Kyra, Rosanne, Britt en Kate alias de 4 Biggetjes.

Dinsdag 2 augustus 2022:
We werden wakker om 06.00 uur in de ochtend. Nadat we ons aangekleed hadden zijn we de pony’s gaan voeren. Daarna zijn we gaan eten en gingen we de pony’s poetsen en opzadelen. De leiding had een parcours voor ons uitgezet dat we met ons groepje samen moesten afleggen want er waren punten te halen voor het groepsklassement. Wat was het leuk ook voor de pony’s want die mochten daarna ook nog appelhappen. Nadat de pony’s waren afgezadeld hebben we ze in de wei gezet. Daarna gingen we lunchen. In de middag hebben we nog wat leuke waterspelletjes gedaan voor het groepsklassement. Daarna hebben we lekkere macaroni gegeten wat door de oma van Anna was klaargemaakt. Daarna gingen we met z’n allen naar een veulenshow bij stal de Roover in Strijbeek, dat was heel leuk. Ook hebben we daar het veulen gezien van Marylène, één van onze leiding. Nadat we daar een ijsje hebben gegeten zijn we naar huis gegaan. We hebben de pony’s binnengezet en gevoerd. Toen hebben we ons klaargemaakt voor de nacht en het nog heel gezellig gehad met elkaar.
Groetjes van Guusje, Anna, Liz en Janne alias de Freekvonkjes.

Woensdag 3 augustus 2022:
We zijn deze dag op de fiets naar Kukelekoe geweest, daar kregen wij een rondleiding, hebben we nog een speurtocht gedaan voor het groepsklassement en hebben we natuurlijk nog lekker kazen mogen proeven, ook kregen we nog een stuk kaas voor mee op kamp! Toen we terug waren op het kampadres hebben geluncht. Na de lunch mochten we in Baarle gaan shoppen in twee groepen. Toen zijn we teruggefietst naar het kampadres. Daar hebben we spelletjes gedaan en helaas niet kunnen rijden in verband met de warmte. In de avond hebben we lekkere frietjes gegeten met een snack. Daarna hebben we de waterbakken bij de pony’s gevuld en hebben we onze proef nog gerepeteerd voor de ouderavond Toen alles klaar was kwamen onze ouders, familieleden, vrienden, bestuursleden en leden van de vereniging voor de ouderavond. En toen heeft elke groep een show mogen geven voor hun. De mensen gingen rond 21.00 uur weer naar huis. Toen hebben we de paarden binnen gezet nog even gechilt en gaan slapen, dit was onze dag.
Groetjes Emma, Tara, Laure en Fay alias de Enclavebeesten.

Donderdag 4 augustus 2022:
In de ochtend werden we om 07.00 uur wakker gemaakt met het liedje van Jochem Meijer. Nadat we de pony’s hadden gevoerd en buitengezet hadden gingen we zelf ontbijten. Om 10.00 uur begon de balkjes training onder begeleiding van Marieke Wuyts. We waren verdeeld in twee groepjes, het eerste groepje reed in de zon en bij het tweede groepje regende het. Maar gelukkig ging het bij beide groepjes erg goed. Na de balkjes training mochten de pony’s afgezadeld worden en weer de wei op. Na de lunch zijn we gaan zwemmen bij een vakantiepark in Chaam. Daar hebben we heerlijk gezwommen en nog wat spellen gedaan voor het groepsklassement. Toen we weer thuis waren, stond er een heerlijke BBQ klaar voor ons. De BBQ was erg lekker. We hebben genoten van onze laatste avond.
Groetjes van, Guusje, Emma, Liz, Rosanne, Tara en Anna

Vrijdag 5 augustus 2022:
Dit was helaas al de laatste dag van dit geweldige kamp op onze thuisbasis. Met de meiden was er afgesproken als ze donderdag hun spullen al grotendeels hadden ingepakt dat we vrijdag in de ochtend nog een buitenrit reden omdat we woensdag niet hebben kunnen rijden in verband de warmte. Ze hebben zich aan hun woord gehouden en daarom hebben we de ouders op de hoogte gesteld dat de eindtijd iets verlaat werd. We hebben nog fijn kunnen buiten rijden op deze laatste dag. Ook was er donderdagavond nog de prijsuitreiking van het groepsklassement:
De winnaars waren Emma, Tara, Laure en Fay alias de Enclavebeesten, zij wonnen een borstel en een zakje snoep voor hun pony’s.
Tweede zijn geworden, Guusje, Anna, Liz en Janne alias de Freekvonkjes, zij kregen allemaal een halstertouw voor hun pony’s.
Derde zijn geworden, Kyra, Rosanne, Britt en Kate alias de 4 Biggetjes, zij kregen allemaal een zakje snoep voor hun pony’s.

Wij willen graag iedereen bedanken die mee heeft geholpen dit kamp tot een groot succes te maken, denk aan het ophalen van de boxen en het afbreken hiervan. Het schoonmaken van de kantine, het regelen van de stapelbedden, koken, maken van de paddocks, halen van de boodschappen, het opruimen van het kampadres enzovoorts. Onze dank is groot!
Groetjes van de leiding: Marylène, Susanne en Mieke