Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

Algemeen
Trainingen ’s avonds weer mogelijk
Vorige week schreven we dat de jeugdleden weer tot 20.00 uur mogen trainen. Nu maken de coronamaatregelen het voor alle leden mogelijk om weer te trainen. We zijn blij dat alle lessen weer opgestart zijn!

Activiteiten
Zondag 30 januari: proefgerichte training
Zondag 30 januari is er een proefgerichte training aangepast aan de COVID-19 regels op het clubterrein vanaf 09.15 uur op onze vernieuwde zandpiste.
De dag wordt ingedeeld in lesblokken van 30 minuten. Hierbij is het mogelijk om je KNHS dressuur proef door te nemen onder begeleiding van Evi en Mariella Ansems (juryleden). Aansluitend aan je proef krijg je tips en trucs om je proef in de toekomst naar een hoger niveau te tillen.

De kosten voor deze les is 20 EUR per combinatie. Voor niet-clubleden is het 25 EUR per combinatie. Het is super leuk en leerzaam!

Wees er snel bij want we hebben deze dag ruimte voor 7 combinaties.
Er zijn nog 3 plekken over. Met inachtneming van de maatregelen willen wij jullie vragen met 1 begeleider te komen en er is geen publiek toegestaan. Ook is de kantine deze dag gesloten.

Wil je je opgeven, stuur een appje/bericht naar Susanne Krul 06-53682547.
Ook graag erbij vermelden welke proef je wilt rijden.

Zondag 6 maart: oefencross
Op zondag 6 maart 2022 organiseert paardensportvereniging de Enclaveruiters uit Baarle-Nassau een oefencross met springparcours voor pony’s t/m de klasse Z paarden.

De volgorde en regels zijn als volgt:
*Springen – 10 min pauze – start cross (vanuit een startbox)
*De hoogte van het springparcours bepaal je zelf! (bij het inschrijven geef je aan welke hoogte je wilt springen.)
*De hindernissen van de cross worden zo geplaatst dat je zelf kan bepalen welke hoogte je wilt nemen tijdens je rit.
*Een greep uit de variëteit aan hindernissen en combinaties: trakehner, oxer, steilsprong, greppel, open sloot, op-afsprongen, piano, coffin, hagen, houtstapels, water met verschillende in- en uitspringmogelijkheden, V-sprong, picknicktafel, paddenstoelen, stoel, triplebar, landhek, rotonde, rotonde met haag, malle jan, T-sprong, diverse punten, en ga zo maar door…..

- Deelname is op eigen risico.
- Wegens veiligheidsredenen behoudt de organisatie zich het recht om deelnemers uit het parcours / cross terrein te halen bij ongepast en onveilig rijgedrag.
- Er wordt voorafgaand aan de cross een springparcours afgelegd.
- Veiligheidshelm, bodyprotector en rugnummerdrager zijn verplicht.
- Startlijst wordt op maandag 28 februari gepubliceerd: http://www.startlijsten.nl
- Indien je niet kunt starten, graag tijdig afmelden via de mail. Zo kunnen we de ruiters op de wachtlijst voorzien van een startplaats.
- Honden zijn niet toegestaan op het terrein.
- Het inschrijfgeld bedraagt €25,- per combinatie voor een eerste parcours, het tweede parcours kost €15. Dit dient vooraf overgemaakt te worden op rekeningnummer NL55 RABO 0103 8923 70 t.n.v. paardensportvereniging de Enclaveruiters o.v.v. naam deelnemer – oefencross 2021.
- Bij de opgave geeft men aan of er 1 of 2 parcoursen gereden worden.
- Niet betaald = niet starten!
- De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst..
- Locatie: familie Tuytelaars, Groot Bedaf 3, 5111 PG Baarle-Nassau.
- LET OP! De oprit en gebouwen op het adres Groot Bedaf 5 horen NIET bij het crossterrein/oefencross zoals voorheen. Dit terrein is dan ook verboden toegang voor deelnemers en begeleiders van de oefencross.

Verder zal onze ‘kantine’ ook geopend zijn; onze leden maken met plezier een hapje en een drankje klaar tegen een kleine vergoeding.

Voor inschrijvingen en vragen, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan vanaf donderdag 10 februari 2022.

Bij de inschrijving graag het volgende vermelden:
* naam ruiter + naam paard/pony
* springparcours hoogte: keuze uit: 60cm, 70cm, 80cm, 90cm, 100cm
* 1 of 2 parcoursen

Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Wedstrijdnieuws
Afvaardiging regiokampioenschappen springen pony’s
Vanwege het uitvallen van de laatste indoor springwedstrijd voor de pony's is de eindstand van de kring nu al bekend. Emma Klerks is met Borneo (foto links) kringkampioen geworden in de klasse D/E-B en verdient hiermee tevens een afvaardiging naar de regiokampioenschappen.
Ook Rosanne Antonissen is geselecteerd voor deze kampioenschappen met haar pony Black Pearl (foto rechts), ook in de klasse D/E-B. Allebei gefeliciteerd met deze prestatie!


Volg ons ook via enclaveruiters.nl, Facebook en Instagram!