Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

Nieuws verenigingsactiviteiten
Zonnige onderlinge wedstrijd op zondag 5 september
Zondagochtend 5 september 2021, 08.00 uur. Het terrein van onze club ligt er prachtig bij met dank aan de vrijwilligers die zaterdag hier hard aan hebben gewerkt. Langzaamaan druppelen de deelnemers binnen en de juryleden voor de dressuur maken hun entree. Om 09.00 uur wordt er gestart met de dressuur. Alle deelnemers doen hun best om een mooie proef neer te zetten. Deze combinaties hebben ook hun best gedaan om hun paard/pony zo mooi mogelijk te maken. We hebben 37 combinaties in de dressuur aan de start zien komen; van bixie niveau tot Z2 niveau! Dit jaar deden niet alleen onze clubleden mee, maar mochten ook combinaties van buitenaf inschrijven. We zijn dan ook blij om te zien dat hier dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Aansluitend aan de dressuur mochten de deelnemers vrijwillig deelnemen aan het vaardigheidsparcours dat mooi was opgesteld voor en door de menafdeling van onze club. De combinaties die door dit parcours heen gingen wisten hier ook wel raad mee, ieder op hun eigen tempo, met een aantal supersnelle combinaties! Wat een ervaring voor deze combinaties! Ondertussen was er in de kantine ook volop bezigheid, vele tosti’s en drankjes gingen de toonbank over. En van 12.00 uur tot 14.00 werd de BBQ ook drukbezocht. Om 13.45 uur vertoonde Sanne Kielenstijn haar kunsten met haar paard Kobaldi Domino voor de ogen van alle toeschouwers. Het is een interactieve clinic geworden waar toeschouwers punten konden inbrengen en Sanne hierbij de verschillende onderdelen liet zien uit een Z1 proef waarbij jurylid Mariëlla Ansems uitleg gaf. Een mooi leerzame clinic voor iedereen.
Vervolgens was het tijd voor de prijsuitreiking van de dressuur: Hieronder volgen de prijswinnaars:

Paarden:
1. Imke Weterings met Katoo, B-klasse, 214 punten
2. Sanne Kielenstijn met K’noir de Point Quatre, L2 klasse, 206.5 punten
3. Sanne van Oosterwijk met Cesar, L1 klasse, 206 punten
Aanmoedigingsprijs: Rikste Klerks met Karel, B klasse

Pony’s:
1. Tara Marinus met Edenhill Penny, D klasse B, 210.5 punten
2. Anna Jansen met Tes, B klasse M2, 208 punten
3. Jenny Diels met Ogano v/d Beekerheide, D klasse Z1, 228.5 punten
Aanmoedigingsprijs: Kyra Marinus met Chris, D klasse B

Voor de ruitertjes die deze dag in de bixie of BB-dressuur reden, waren er ook nog leuke prijzen. Jill van Engelen, Mexy Huijbregts en Vajen le Jeune mochten een mooie frontriem uitzoeken! Ook was er nog een prijs te winnen voor de snelste combinatie in het vaardigheidsparcours en die ging naar Lore Leemans met haar paard Rhodos; zij wisten samen dit parcours af te leggen in 1.25 minuut. Knap gedaan! Tenslotte was er een prijs voor de mooiste combinatie van deze dag, deze prijs ging naar Fay Antonissen met haar pony Naf Naf. Maar wij hebben natuurlijk aan alle deelnemers gedacht, zo kreeg iedereen een mooie voerschep, zakjes met muesli en paardensnoepjes, een kortingsbon en een appeltje voor hun paard/pony!

Om 14.00 uur lieten een 15-tal ruiters lieten hun springkwaliteiten zien! Dennis Wauben heeft een mooi parcours uitgezet waarin geoefend kon worden en gaf hierbij ook tips en trucs. De hoogte van het springparcours varieerde van 20 cm tot 1.00 meter. Iedereen deed het super goed in het parcours en kreeg nog een zakje snoepjes mee voor hun paard/pony!
Rond dezelfde tijd startten ook de menners met hun mooie, aangespannen combinaties. Onder het nauwlettend oog van de jury lieten ze eerst hun dressuurkwaliteiten zien om daarna door te gaan voor het vaardigheidsparcours. Wat is het mooi om te zien hoe deze vaardige menners hun paard/pony’s behendig en snel door dit parcours laten gaan! Knap gedaan.

De uitslag bij de menners was als volgt:

Dressuur:
1. Margit ’t Hooft met Pepsie, enkelspan, 223 punten

Vaardigheid:
1. Joris Lauwers met Cas, enkelspan 0 strafseconden en de snelste tijd!

Ook voor de menners stond er dezelfde attentie klaar voor hun deelname en bijdrage aan deze wedstrijd!

Om 17.00 uur was de rust wedergekeerd op het terrein. De organisatie kijkt terug op een topdag! Iedereen bedankt die deze dag tot een succes heeft gemaakt: de organisatie met name Susanne Krul en Simone Klerks, vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers en natuurlijk al onze sponsoren, zonder jullie was dit niet mogelijk!

- Bakkerij Willems
– Marieevi (Mariella en Evi Ansems)
– Dennis Wauben
– Sanne Kielenstijn
– Albert Heijn Baarle-Nassau
– Theeuwes Dierenspeciaal zaak
– Dressuurstal Amy van Dijk
– Luc Jansen Fourage Handel Chaam
– ’t Vershoekske
– Jumbo Bart en Katja de Bresser
– Horta Baarle-Hertog
– Sprangers Diervoerders Chaam
– NSC Equicare (Nadine Spaan)
– Feestvoorpaarden

Nieuw lid
We mogen weer een nieuw lid verwelkomen binnen onze vereniging. Kate Pagie heeft een proefles gevolgd en daarna besloot ze om zich bij onze ponyclub aan te sluiten. Op onze sociale media zal Kate zich binnenkort voorstellen. Welkom en veel succes en plezier bij de Enclaveruiters!

Algemene ledenvergadering - dinsdag 26 oktober
Op dinsdagavond 26 oktober houden we onze algemene ledenvergadering. Vanwege de corona maatregelen is onze voorjaarsvergadering niet doorgegaan. Daarom houden we de voor - en najaarsvergadering van 2021 in één keer. Houd deze avond alvast vrij in jullie agenda. Het is dè gelegenheid om vragen te stellen en punten in te brengen.

Agenda
- zaterdag 10 en zondag 11 september: Meerdaagse rit naar Baarschot
Een gezellige meerdaagse rit in een mooie, bosrijke omgeving naar Baarschot voor ruiters en menners, tevens voor niet-leden.
Meer informatie en aanmelden bij Jurgen Broeken, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- zaterdag 18 en zondag 19 september: Oefencross bij de fam. Tuytelaars
Ruiters rijden een springparcours en cross-country. Dit is een oefenwedstrijd voor iedereen; je hoeft geen wedstrijdruiter of lid van de vereniging te zijn.
Meer informatie en aanmelden via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons ook via enclaveruiters.nl, Facebook en Instagram!