Elke week wordt er een nieuwsflits gemaakt voor onze leden.

Ze staan elke week in Ons Weekblad en hier op onze website.

week 35 Joris

Teamzilver voor Joris Lauwers op het EK jeugdmennen

Nieuws verenigingsactiviteiten
Onderlinge wedstrijd – zondag 5 september
Inmiddels zijn de startlijsten voor de onderlinge wedstrijd via e-mail of Whatsapp verzonden. Wat hebben we super veel aanmeldingen gekregen van zowel Enclaveruiters als niet-clubleden! Onze dank hiervoor!

Programma:

- 09.00 tot 12.15 uur: dressuur

- 09.15 uur tot 12.20 uur: vaardigheid onder de man (aansluitend aan de dressuurproef voor degene die willen)

- 12.30 uur: ZZ-licht proef Sanne Kielenstijn met live commentaar van de jury.

- 12.00 uur tot 14.00 uur: BBQ aan 》tegen een klein prijsje zijn er heerlijke broodjes hamburger/worst te verkrijgen.

De gehele dag zijn er tosti’s en is er drinken te bestellen in de kantine tegen een kleine vergoeding.

- 13.15 tot 13.30: prijsuitreiking dressuur.

- 14.00 uur: start springen onder begeleiding van Dennis Wauben (professioneel springruiter)

- 14.00 uur: start mennen dressuur.

- 14.15 uur: start mennen vaardigheid.

- 15.15 tot 15.30 uur: prijsuitreiking mennen

- 15.30 tot 15.45: prijsuitreiking springen

Wij willen nogmaals benadrukken dat we super blij zijn met het aantal inschrijvingen welke we hebben mogen ontvangen! In de dressuur komen er 41 combinaties voorbij. Met het springen 14 en een 6-tal menners laten hun vaardigheden zien in de dressuurproef en het vaardigheidsparcours! Alle deelnemers ontvangen dan ook een attentie als dank voor hun deelname.
We vragen de deelnemers en bezoekers rekening te houden met elkaar vanwege de COVID, desondanks hopen we op vele toeschouwers! Graag tot a.s. zondag op ons terrein op sportpark Boschoven!

Meerdaagse rit naar Baarschot – vrijdag 10 en zaterdag 11 september

Vrijdag 10 en zaterdag 11 september rijden we een gezellige meerdaagse rit in een mooie, bosrijke omgeving naar Baarschot. Deze activiteit is voor ruiters en menners en ook voor niet-leden.
Het is nog steeds mogelijk om aan te melden. Meer informatie en aanmelden bij Jurgen Broeken, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oefencross – zaterdag 18 september
Vanwege het aantal inschrijvingen hebben we besloten om onze oefencross op één dag te organiseren, namelijk op zaterdag 18 september.
Samengevat; ruiters rijden eerst een springparcours met hun paard of pony en gaan vervolgens de cross in. Het is geen officiële wedstrijd; het is een trainingsronde. Iedereen is welkom en je hoeft geen wedstrijdruiter te zijn. Ook Belgische combinaties kunnen deelnemen.
Het is tevens mogelijk om twee rondes te rijden; het eerste parcours kost €25,- en voor €15,- kan men nog een extra ronde rijden. De locatie is Groot Bedaf 3, bij de familie Tuytelaars.
Voor inschrijvingen en vragen, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.startlijsten.nl.
Bij de inschrijving graag het volgende vermelden:
* naam ruiter + naam paard/pony
* springparcours hoogte: keuze uit: 60cm, 70cm, 80cm, 90cm, 100cm

Spaar je club gezond – Plus van Eekelen Alphen
We willen jullie herinneren aan de actie “Spaar je club gezond” bij Plus van Eekelen in Alphen vanaf a.s. zondag 5 september. Wij zijn natuurlijk een Baarlese vereniging, maar doordat een behoorlijk aantal leden in Alphen woont en zeer waarschijnlijk hun boodschappen daar doet, leek het ons een goed initiatief om de vereniging aan te melden. Wij hopen een mooi bedrag bij elkaar te sparen! Het volledige bedrag zal uiteraard ten goede komen aan de clubkas.

Wedstrijdnieuws
Joris Lauwers wint teamzilver op het EK jeugdmennen
Het Nederlandse team pakte zilver op het EK jeugdmennen in Sélestat! (Frankrijk) Ons lid Joris Lauwers behaalde de 23e plaats en wist tijdens een van de onderdelen (marathon) zelfs het beste Nederlandse resultaat te boeken! Dit is natuurlijk een hele mooie prestatie! Hartelijk gefeliciteerd!
Joris zal binnenkort zelf ook nog een verslag maken van zijn belevenissen op het EK.

Springwedstrijd Moergestel, zondag 29 augustus 
Marylène Voeten heeft op zondag 29 augustus meegedaan aan een springwedstrijd in Moergestel met haar paard Gazellestara. In de BB reed ze een foutloze oefenronde en daarna sprong ze een goed parcours in de klasse B. Helaas viel er één balk uit de lepels.

Eventing Westdorpe, 28 en 29 augustus
Kees Adriaensen deed met Beauty mee aan de eventingwedstrijd in Westdorpe. Na de dressuur kwamen er slechts enkele strafpunten wat betreft de tijd bij. Dit leverde hem een 6e prijs op in de klasse M paarden.
Volg ons ook via enclaveruiters.nl, Facebook en Instagram!